Tvarkaraščiai 2023-2024 m. m.
PAMOKŲ LAIKAS
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.35 20
2 8.55 9.30 20
3 9.50 10.25 30
4 10.55 11.30 30
5 12.00 12.35 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 -
Pamokos Pradžia (val.) Pabaiga (val.) Pertraukos trukmė (min)
1 8.00 8.45 10
2 8.55 9.40 10
3 9.50 10.35 20
4 10.55 11.40 20
5 12.00 12.45 10
6 12.55 13.40 10
7 13.50 14.35 -

Progimnazijos 3b klasės mokiniai gamino linksmuosius sumuštinius

Paskelbta: 2024-05-10
Peržiūros: 87
Kategorija: Veiklos

Progimnazijos 3b klasės mokiniai (mokytoja Danguolė Kviliūnienė) dovanų gavo projekto „Šviečiamoji gyvulininkystės programa“ užduočių knygeles „Augink. Rūpinkis. Mylėk“. Išnagrinėjo temas „Gyvulininkystė“ ir „Kiaulininkystė“. Išsiaiškino, iš kur parduotuvėse atsiranda pienas, kokie pieno produktai, kokių karvių pienas yra sveikesnis,...Smagu buvo sužinoti apie „Kiaulininkystę“, kad kiaulės kilusios iš šernų, kur auginamos kiaulės, kokiose šalyse valgoma kiauliena, kaip vadinamas kiaulės jauniklis, kokių grybų padeda ieškoti kiaulės,...

Trečiokai, vykdydami projekto „Šviečiamoji gyvulininkystės programa“ ir STEAM veiklas, susipažinę su „Gyvulininkyste“ ir „Kiaulininkyste“, panaudodami pieno ir mėsos produktus, gamino linksmuosius sumuštinius. Mokiniai nusprendė, kad išradingai ir kūrybiškai pateiktas maistas - viena iš tokių mažų gudrybių, kad maistas tampa skanesnis.

Norint pagaminti tokius ir panašius linksmuosius sumuštinius nereikia nei baigti dizaino mokslo, nei prisipirkti brangių maisto produktų. Dažniausiai sumuštiniams naudojamas pjaustytas riekelėmis fermentinis sūris, sviestas, dešra, mėsa ir papuošimui įvairios daržovės.

Susipažino su ūkininko, fermerio, gyvulininkystės specialisto, pienininko, virėjo, melžimo įrangos operatoriaus, vairuotojo, veterinarijos gydytojo profesijomis.